Authentieke Kracht begeleidt individuele sessies, groepstrainingen en  teamdagen, die altijd gaan over het optimaal ervaren en benutten van jouw authentieke kracht of de authentieke kracht van jullie als team. Authentieke kracht en lichaamstaal gaan een eenheid vormen, met resultaat vanaf het eerste moment. Als je iets anders dan anders wilt, dan zit je bij authentieke kracht goed!

 

Over Wendy

Na mijn studie dramatherapie heb ik 10 jaar gewerkt als trainingsacteur voor leiderschap, persoonlijke effectiviteit, agressie- en communicatietraining en assessments voor bedrijven en overheden. Daarna heb ik door veel opgedane ervaring, cursussen en studie, een eigen stijl en werkwijze als coach en trainer ontwikkeld. Deze stijl kenmerkt zich door op een heldere, verfrissende en liefdevolle manier mee te voelen, mee te luisteren en mee te kijken naar hoe jij (met jouw  team) de authentieke kracht optimaal kunt ervaren en benutten.

In plaats om vanuit een geijkte methodiek of formule te werken, werken we juist vanuit wie jij bent, wat jij wilt en wat jij uitdraagt (jouw lichaamstaal in brede zin). We bouwen samen bruggen tussen de zaken die minder zichtbaar zijn (de onderstroom) en het bewustzijn.

Authentieke kracht én lichaamstaal zijn de rode lijn in mijn ervaringsgerichte manier van werken, tijdens: individuele begeleiding, team en heidagen, leiderschap,- communicatie,- presentatie,- acteeropleiding of training. Door de focus op lichaamstaal én de ervaringsgerichte manier van werken, blijft niets vaag.

Het zal je verassen hoe ‘als vanzelf’ jouw kracht meer zichtbaar en voelbaar wordt. Alle authentieke kracht is namelijk al in jou aanwezig.

 

Kenmerken van authentieke kracht

Authentieke kracht gaat onder andere over het kennen van jezelf, het vertrouwen op jezelf en het volgen van je innerlijk kompas. Je draagt uit wie je bent en ervaart hierbij een eenheid in bijvoorbeeld voelen, denken en doen. Authentieke kracht zorgt ervoor dat oncomfortabele situaties, comfortabel(er) worden ervaren. Het is een basis waar vanuit je in het nu kunt leven, verbonden en onafhankelijk tegelijk. Authentieke kracht is geen resultaat van successen, maar wel een basis om talent volledig te laten bloeien. De thema’s in mijn werkwijze en in het aanbod zijn de bouwstenen van authentieke kracht.

 

De eenheid van authentieke kracht én lichaamstaal

In combinatie met authentieke kracht staat de taal van het lichaam altijd centraal. Met de taal van het lichaam wordt onder andere bedoeld: het uitdragen van jezelf met wie je bent (ongeveer 80% van de  communicatie), de verbinding met de ander en het voelen van en luisteren naar de signalen die het lichaam je geeft.

Alle facetten van jouw lichaamstaal kunnen aan bod komen, zoals; stemgebruik, gezichtsuitdrukking, oogcontact, balans, energie, de allerkleinste bewegingen en alledaagse handelingen zoals hoe je staat, zit en loopt. We werken hierbij met de kleinste details die voor jou het verschil kunnen maken. Jouw kracht wordt op deze manier duidelijk zichtbaar en voelbaar (voor iedereen). Deze manier van werken maakt dat wat vaag zou kunnen zijn, juist heel concreet wordt.

Door je lichaam goed te leren kennen en te leren voelen, zal trouw zijn aan jezelf meer als vanzelf gaan. Daarnaast zal een betere verbinding met jezelf ook voor een betere verbinding met de ander zorgen. Je gaat bijvoorbeeld een diepere laag in de communicatie ontdekken en jezelf als vanzelf authentiek presenteren.

 

Een veelzijdig aanbod

In het aanbod en de aanpak zet ik diverse expertises in combinatie met elkaar in. Dit maakt het aanbod anders dan anders. Het is een combinatie van positieve psychologie,  systemisch werk,  dramatherapie, acteren, trainingsacteren, levensbeschouwing, lichaamswerk en Iyengar yoga. Je kunt altijd de expertise van mij als trainingsactrice inzetten, zodat je met een uitdagende situatie kunt oefenen.

 

Maatwerk

Het aanbod en de aanpak voor de groepstraining en individuele begeleiding zijn altijd afgestemd op de wens van de klant en zijn om deze reden nooit hetzelfde. De focus, het thema en de tijdsduur is voor ieder individu en iedere (doel)groep anders. Voorafgaand aan een training vindt er altijd een gesprek met de opdrachtgever plaats, zodat het aanbod en de aanpak altijd de kern raken.

 

Voor executive, opleiders, rechters, communicatieprofessionals en andere experts

Authentieke Kracht past goed bij mensen die nét een stap verder willen gaan. Klanten hebben vaak al eerder een presentatie-, acteer,- communicatie- of leiderschapsopleiding of training gehad, maar dit is niet nodig. Het aanbod is geschikt voor professionals in verschillende sectoren en voor mensen die met anderen (samen)werken. Ik heb ervaring met executives, opleiders, professionele acteurs, binnen de communicatiesector, advocatuur en rechtspraak.