Wendy helpt je om in een hele veilige omgeving “in de spiegel te kijken”. Je ziet wat lastig is en wat goed is. Ze helpt om je authentieke kracht te ontsluiten. Dat vergroot het zelfvertrouwen en geeft richting. Een prachtig proces dat altijd gepaard gaat met ernst en humor!

Hans Raamsdonkbeleidsadviseur leren en ontwikkelen/ Lid OR Prorail

“We leerden vanuit onze eigen authenticiteit naar vraagstukken of teamdynamiek te kijken”

Hoe blijf je als manager bij je eigen waarden, en wordt je geen speelbal van belangen, wensen of problemen van anderen? Wendy gaf ons een boeiende workshop, waarin we leerden vanuit onze eigen authenticiteit naar vraagstukken of teamdynamiek te kijken. Rake oefeningen leidden tot interessante, nieuwe inzichten. Een echte aanrader!

Rob HeetlandHoofd Communicatie Rechtbank Overijssel

Wendy heeft voor ons Managementteam een leuke en afwisselende dag verzorgd, waarin we aan de hand van allerlei opdrachten stil hebben gestaan bij hoe je communiceert met je lichaam(shouding) en gedrag, welke waarden voor jou belangrijk zijn en wie/wat voor jou van beslissende invloed is (geweest) in je leven. Een training op maat. Licht van toon en inhoudelijk.

Rob van de BeekDirecteur Philadelphia Zorg

“Wendy leest je feilloos”

Indien je meer wil weten over je lichaamshouding en hoe je op anderen overkomt als mens?. Laat je dan eens coachen door Wendy, zij leest je feilloos en kan je helpen op een zeer vriendelijke en goed te begrijpen manier. Heel bijzonder hoe zij door je heen kijkt en je kan inspireren en bewust maakt van je kracht en je invloed.

Laurens WeverProjectmanager ProRail

“Een ware aanrader voor iedereen die op wat voor een manier dan ook zichtbaar is of dat wil zijn”

Zicht krijgen op de subtiele onderstroom die altijd aanwezig is. Daar is Wendy heer en meester in. Op een respectvolle manier laat ze zien waar je kracht ligt en waar nog ruimte is voor verbetering. Een ware aanrader voor iedereen die op wat voor een manier dan ook zichtbaar is of dat wil zijn.

Prof. mr. Sven BrinkhoffHoogleraar straf(proces)recht bij Open Universiteit

“Ze zag tijdens de repetities dingen die ikzelf niet kon zien of voelen, de dingen die je onbewust met je mee de vloer op neemt”

Tijdens de repetities heb ik Wendy’s bijdrage als zeer positief ervaren. Wendy keek op een andere manier naar me dan ooit een regisseur of docent heeft gedaan. Het voelde doordringender, heel intiem en dat vond ik best spannend. Ze zag tijdens de repetities dingen die ikzelf niet kon zien of voelen, de dingen die je onbewust met je mee de vloer op neemt. Haar aanwijzingen waren altijd helder en concreet. Bijvoorbeeld over mijn fysiek – over de manier waarop ik uit mijn ogen keek tot de manier hoe ik op een stoel zat en hoe ik deze kon aanpassen om mijn spel en mijn personage te sterken. Wendy’s aanwijzingen hebben mijn spel enorm geholpen.  

Marit HooijschuurProfessioneel actrice

“Het gaat veel meer over energie en non-verbaal dan gebruikelijk en dit maakt de oplossing of zoektocht gek genoeg veel concreter en praktischer”

Wendy benadrukt een heel zinvolle kant waar je als acteur niet zo vaak mee te maken krijgt. Ze benoemt zaken waar je zelf vaak niet bewust van bent of over nadenkt. Zaken die, naar mijn gevoel, in de eerste instantie meer over de acteur gaan dan over het spel, met als gevolg een resultaat in het spel.

Als speler heb je soms te maken met blokkades waarvan je zelf niet weet waar ze vandaan komen en die niet altijd op te lossen zijn met techniek, dramaturgie of herschrijven, een andere ingang etc. Het is fijn om te voelen als iemand, zonder oordeel, die blokkades kan benoemen, zonder dat het therapeutisch wordt. Wendy doet dit heel praktisch en concreet maar op een zeer intuïtief en gevoelig niveau. Daarnaast kijkt ze naar het contact tussen de spelers of het ontbreken daaraan en kan ze helder uiteenzetten waar het mis of juist goed gaat. En wederom op een manier die we in het theater niet gewend zijn. Het gaat veel meer over energie en non-verbaal dan gebruikelijk en dit maakt de oplossing of zoektocht gek genoeg veel concreter en praktischer.

De positieve dingen die ze aansnijdt werken heel bevrijdend en geruststellend. Omdat het dingen zijn die er gewoon zijn of niet zijn, omdat je bent wie je bent en doet wat je doet. Ik ben enorm sceptisch van aard, maar door de concrete en praktische werkwijze van Wendy is er toch een voor mij heel waardevolle opening gekomen. Ik zou het fijn vinden om iemand als Wendy meer om me heen te hebben in het werken. 

David van UudenProfessioneel acteur

“Een zeer bijzondere verbindende ervaring!!”

De werkwijze van Wendy kenmerkt zich door een individuele benadering op basis van gevoel en uitstraling, zij kijkt en voelt goed aan wat elk individu nodig heeft. Hierbij is zij in staat om op een geheel (niet standaard) eigenwijze ieder op zoek te laten gaan naar zichzelf, waardoor verandering vanuit het individu op gang komt. Wendy stimuleert met haar werkwijze leidinggeven aan jezelf en het in verbinding komen met jezelf. Op deze wijze ontstaan er openingen om verbinding aan te gaan met medewerkers. Vanuit die verbinding krijgt je leiderschap meer inhoud en leer je richting geven aan jezelf, medewerkers, collega’s en de organisatie. Een zeer bijzondere verbindende ervaring!!

Marcel KievitProjectmanager Royal HaskoningDHV

“Haar feedback is glashelder en raakt de kern. Steeds met als doel om een betere prestatie te genereren”

Wendy is in staat om makkelijk contact te maken met het individu en de groep. Een ieder is snel op het gemak en staat open om te leren. Maar dan begint het en valt men in verbazing en ontzag. Wendy weet in korte tijd door te dringen tot de kern van ieders zijn en kunnen. Ze observeert uitstekend, voelt de behoefte van de ander en benadert met respect. Moeiteloos schakelt Wendy tussen het zakelijke belang en het karakter van het individu. Haar feedback is glashelder en raakt de kern. Steeds met als doel om een betere prestatie te genereren. De deelnemers roemen Wendy om haar lef, doorgrondende blik en menselijke benadering. Ze hebben allen iets geleerd op persoonlijk en professioneel vlak. Er is tijdens de aanwezigheid van Wendy echt iets gebeurd

Daan van KempenTeammanager Training

“Wendy is in staat om mensen te ‘lezen’ aan de hand van uitstraling en houding”

De training die ik van Wendy heb gehad heb ik als zeer bijzonder ervaren. Ze is in staat om mensen te ‘lezen’ aan de hand van uitstraling en houding. Met aanwijzingen kan ze daarin kleine veranderingen aanbrengen, die een groot effect hebben op hoe je je voelt en wat je daardoor uitstraalt (kracht, rust, zelfvertrouwen).

Marion GeerinkProjectleider Waterschap Vechtstromen

“Met enkele aanwijzingen (wel heel divers per persoon) zag je direct effect op de lichaamstaal”

Ik vond het ongekend hoe Wendy op basis van onze uiterlijke kenmerken exact zag waar ieders ontwikkelpunt zat. Met enkele aanwijzingen (wel heel divers per persoon) zag je direct effect op de lichaamstaal. Bijvoorbeeld een gezicht dat een vriendelijkere uitstraling kreeg, een veel krachtigere houding of meer rust uitstralen en in balans komen. Echt een bijzondere training om mee te maken.

Jacqueline te LindertOmgevingsmanager Rijkswaterstaat

“Samenwerken met Wendy is altijd een cadeautje, zowel voor mij, als mijn studenten!”

Werken met Wendy is zowel voor mijn studenten als voor mij een groot genoegen en uiterst leerzaam. Wendy haar grootste kracht is dat ze feilloos kan aanvoelen en benoemen waar voor studenten in de kern knelpunten liggen in gedrag. Door de zorgvuldige en fijngevoelige manier waarop zij dit naar hen verwoordt, ervaren studenten deze feedback als zeer persoonlijk en uiterst waardevol. Het is prachtig om te zien hoe studenten hierdoor het vertrouwen in hun persoonlijke kwaliteiten (terug) vinden. Sinds ik met Wendy werk heeft ook mijn feedback aan mijn studenten zich, naar haar voorbeeld, verdiept. Hiervoor ben ik Wendy zeer erkentelijk.

Samenwerken met Wendy is altijd een cadeautje, zowel voor mij, als mijn studenten!

Mariette van KuikGedragswetenschapper en trainer Politiecacademie