Wil jij als professional de authentieke kracht  optimaal benutten en ervaren? Dan is deze groepstraining iets voor jou! Doordat we werken met jouw authentieke kracht én lichaamstaal, wordt jouw authentieke kracht voor iedereen zichtbaar en voelbaar. Aan persoonlijke aandacht zal het je niet ontbreken!

 

Authentieke Kracht en lichaamstaal samenbrengen en versterken

Het is een training vol inspiratie voor jouw authentieke kracht in combinatie met lichaamstaal. Je gaat jouw authentieke kracht optimaal ervaren en benutten.

 

Aan bod (kunnen) komen:

Het thema van de dag zal bij iedere (doel)groep anders  zijn. Voorafgaand aan de training is hier altijd een goede afstemming over.

 • Alle facetten van jouw lichaamstaal in combinatie met authentieke kracht.
 • Het uitdragen van de waarden van het bedrijf in combinatie met jouw persoonlijke waarden.
 • Omgaan met uitdagende situaties/ mensen.
 • Agressie preventie (verbaal).
 • Het uitdragen van jouw professionele rol.
 • Het houden van een presentatie, uitspraak of pleidooi.
 • Verdieping tijdens een intervisiebijeenkomst.

 

Het ervaren van jouw authentieke kracht

We verdiepen ons in wie je bent, wat je uitdraagt en de mogelijkheden die op deze gebieden onbenut blijven. We identificeren de plaatsen waar jouw  authentieke kracht en natuurlijke beweging aanwezig is. Dit klinkt wellicht vaag, maar wordt concreet. Doordat we werken met jouw authenticiteit én lichaamstaal, zal je merken dat jouw authentieke kracht zichtbaar en voelbaar wordt (voor iedereen). Er wordt ruimte gecreëerd voor een gevoel en manier van jezelf uitdragen, zoals jij dit wenst.

 

Comfortabel en alert tijdens uitdagende situaties

Deze training is uitermate geschikt om comfortabel, alert en trouw aan jezelf te blijven, juist tijdens uitdagende momenten. Het gaat hierbij om in verbinding met jezelf en de ander te blijven als vechten, vluchten verstarren of aanpassen op de loer ligt.  Je zult merken dat je comfortabel(er) in oncomfortabele situaties kunt zijn.  Je kunt hierbij ook mij in de rol als senior trainingsactrice inzetten, om op een veilige manier te oefenen en een spiegel te krijgen op het gebied van verbale en non-verbale communicatie.

 

Jouw lichaam als instrument

Je lichaamstaal is onlosmakelijk verbonden met wie je bent. De signalen van je lichaam kunnen je helpen jouw authenticiteit te bevorderen en kunnen een positieve invloed hebben op hoe je je van binnen voelt en wat je uitstraalt. Zelfs de kleinste spiertjes krijgen de aandacht, aangezien deze ook een groot verschil kunnen maken.

 

Een authentieke presentatie

Als je nog beter wilt leren presenteren, dan wordt de focus van de training gelegd op het versterken van de verbinding met jezelf, de tekst, het gevoelsleven, de ander en het publiek.

 

Intervisie

Ook tijdens een intervisiebijeenkomst wordt begeleiding gegeven, om meer eenheid in voelen, denken en doen te creëren. De manier van werken zal je meer helderheid opleveren met betrekking tot het thema dat je inbrengt.

 

De rechtspraak en advocatuur

Voor de doelgroep (pers)rechters en advocaten kan de authenticiteit en uitstraling training gecombineerd worden met de juridische inhoud en de strafrechtelijke praktijk. Hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht mr. Sven Brinkhoff (docent, rechter en spreker in de media) en ik zullen je een veelzijdige en diepgaande kijk geven in de volgende onderwerpen:

 • Het op een effectieve wijze overbrengen van onderzoek en de manier hoe de rechter/advocaat tot die beslissing komt.
 • Het inzetten van de media als opsporingsmiddel en het omgaan met de media.
 • Het omgaan met nabestaanden en slachtoffers.
 • Het op een authentieke en kloppende manier uitdragen van wat je wilt vertellen in jouw rol als rechter of advocaat.

 

Het aanbod en de begeleiding

Het aanbod en de aanpak zijn persoonlijk en ervaringsgericht. Diverse expertises zet ik vaak in combinatie met elkaar in. Dit maakt het aanbod anders dan anders. Het kan een combinatie zijn van opstellingen, dramatherapie, acteren, levensbeschouwing, lichaamswerk met fysieke aanraking (als dit prettig voor je voelt) en Iyengar yoga. Juist de zaken die minder zichtbaar zijn krijgen de aandacht. Het bouwen van bruggen tussen de zaken die minder zichtbaar zijn (de onderstroom) en jouw bewustzijn, is de rode draad die door de begeleiding heen loopt. Ik luister, kijk en voel mee met de grote lijnen, maar ook met de kleinste details die het verschil kunnen maken.

 

Thema’s

Je kunt in deze training verschillende thema’s inbrengen. Onder andere: zelfvertrouwen, lef, authenticiteit, verbinden, teamspirit, communicatie, openheid, trouw zijn aan jezelf en dit uitdragen, het uitdragen/innemen van jouw rol/plek, persoonlijke waarden uitdragen, luisteren naar jezelf, luisteren naar de ander, persoonlijke waarden uitdragen, het houden van een presentatie/pleidooi/uitspraak, gevoelsleven, vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de ander, oordelen, verbindend leiderschap, persoonlijke warmte, spontaniteit, flexibiliteit, harmonie, afstand en nabijheid, innerlijk conflict, ontspanning, binnen- en buitenkant, communicatie, relaties, energie, balans, eenheid in denken, voelen en doen, lichaamshouding, lichaamstaal, spanning en disbalans in het lichaam, beweging, gezichtsuitdrukking, oogcontact, stemgebruik, staan, zitten, lopen.

 

Resultaten

Na de training:

 • Ben je bewust op welke manier je de overvloed aan authentieke kracht die in jou aanwezig is optimaal kunt ervaren en benutten.
 • Ervaar je eenheid in authenticiteit en lichaamstaal.
 • Ervaar een meer zelfverzekerde uitstraling.
 • Heb meer energie en weet je hoe je deze energie kunt behouden.
 • Ervaar je meer eenheid in voelen, denken en doen.
 • Presenteer je op een manier die klopt bij wat je zegt en wie je bent.
 • Ervaar je jouw authentieke kracht in  overzicht, duidelijkheid, openheid, vrijheid, alertheid en rust, ook met betrekking tot het thema of de casus die je inbrengt.
 • Heb je kunnen oefenen met een senior trainingsacteur en heb je jouw kwaliteiten kunnen uitbreiden in ervaringsgerichte werkvormen.
 • Weet je als opleider of executive beter hoe je de ander in zijn/haar authenticiteit kunt bevorderen.
 • Kan je in de rol van jurist de strafrechtelijke inhoud en strafrechtelijke praktijk met elkaar verbinden (in de media).

 

Locatie

Deze training wordt op locatie van de klant verzorgd.

 

Doelgroep

Deze training is uitermate geschikt voor professionals zoals executive, opleiders, trainers, (pers)rechters en advocaten die op persoonlijke wijze aan de slag willen. Er wordt uitgegaan van minimaal HBO werk – en denkniveau. Nog belangrijker is de bereidheid om naar jezelf te kijken en op eigen handelen te reflecteren.

 

Voorbereiding en afstemming

Authentieke Kracht biedt altijd maatwerk om een aanbod te creëren voor iedere wens en (doel)groep. Om deze reden vindt er voorafgaand aan de training een gesprek met de opdrachtgever plaats. Vanuit mij wordt er zorgvuldig meegedacht, zodat er een aanbod ontstaat dat past en de kern raakt.

 

Duur

De wens van de klant heeft invloed op de duur van de training. Gemiddeld duurt een training op locatie twee of drie dagen.

 

Aantal deelnemers

Persoonlijke aandacht is een must voor deze training. Om deze reden heeft het de voorkeur om in een kleine groep van maximaal acht deelnemers te werken.

 

Contact

Ben je benieuwd wat Authentieke Kracht voor je kan betekenen? Neem hier gerust contact op. We maken dan een vrijblijvende belafspraak, waarin ik graag je wensen bespreek en je kunt kijken of deze training bij jou en/of jouw collega´s past.