De training van professionele acteurs (individueel) en spelersgroepen of ensembles is zowel gericht op de diepere lagen van de personages die gespeeld worden als op de diepere lagen van jou/jullie als acteur(s).

 

Verbinding met jezelf en jou als acteur

Als professioneel acteur heb je veel in huis, dat is het uitgangspunt. Het werk van een acteur is heel persoonlijk. Hoe meer je van jezelf weet, hoe meer je in je personage en spel kunt leggen. Om deze reden gaan we speuren naar momenten waar (vaak onbewuste) stagnatie plaatsvindt, zodat er ruimte ontstaat om jouw potentieel volledig tot zijn recht te laten komen. Dit in een goede verbinding met jezelf, het gevoelsleven, het personage, de tekst, het publiek en spel. Daarnaast kijken we naar het contact tussen acteurs onderling of het ontbreken daarvan en zetten we helder uiteen waar het stroomt en waar meer verbinding plaats kan vinden.

 

Een persoonlijke benadering

Er wordt zeer zorgvuldig meegevoeld, meegeluisterd en meegekeken, juist ook naar de zaken die minder zichtbaar zijn. Ont- dekken én respect voor persoonlijke grenzen zijn hierbij kernwoorden. Van de begeleiding kan je de volgende aanpak verwachten: fysieke aanraking (alleen als dit prettig voelt), een spiegel (verbaal en fysiek), concrete tips, aandacht geven aan en doorvoelen van spanning en disbalans en onderzoeken van persoonlijke thema’s en de thema’s van jouw rol.

 

Resultaten

Na de begeleiding:

  • Ben je bewust geworden van jouw authentieke kracht en het potentieel van jou als acteur.
  • Heb je jouw gevoelsrepertoire uitgebreid.
  • Kan je jezelf van stagnaties ontdoen, zowel persoonlijk als in het spel.
  • Ben je tot in de kleinste details en spiertjes bewust geworden van jouw lichaam, zoals; energie, balans, stem, gezichtsuitdrukking, oogcontact en beweging.
  • Ervaar je een eenheid in voelen, denken en doen.
  • Ervaar je meer concentratie, overzicht, openheid, vrijheid, alertheid en rust, ook met betrekking tot jouw persoonlijke leerwens.
  • Heb je meer energie en weet je hoe je deze energie kunt behouden.
  • Ervaar je een goede verbinding met medespelers.

 

Duur

De tijdsinvestering van de coaching van theater ensembles gaat in overleg, aangezien dit verschilt per situatie. Een training wordt meestal door een regisseur aan het begin en einde van een proces aangevraagd. Een individuele coaching duurt gemiddeld twee uur waarbij minimaal twee sessies het meest gebruikelijk is.

 

Contact

Ben je benieuwd wat Authentieke Kracht voor je kan betekenen? Neem hier gerust contact op. We maken dan een vrijblijvende belafspraak, waarin ik graag je wensen bespreek en je kunt kijken of deze begeleiding bij jou en/of jouw collega’s past.