“Het gaat veel meer over energie en non-verbaal dan gebruikelijk en dit maakt de oplossing of zoektocht gek genoeg veel concreter en praktischer”

Wendy benadrukt een heel zinvolle kant waar je als acteur niet zo vaak mee te maken krijgt. Ze benoemt zaken waar je zelf vaak niet bewust van bent of over nadenkt. Zaken die, naar mijn gevoel, in de eerste instantie meer over de acteur gaan dan over het spel, met als gevolg een resultaat in het spel.

Als speler heb je soms te maken met blokkades waarvan je zelf niet weet waar ze vandaan komen en die niet altijd op te lossen zijn met techniek, dramaturgie of herschrijven, een andere ingang etc. Het is fijn om te voelen als iemand, zonder oordeel, die blokkades kan benoemen, zonder dat het therapeutisch wordt. Wendy doet dit heel praktisch en concreet maar op een zeer intuïtief en gevoelig niveau. Daarnaast kijkt ze naar het contact tussen de spelers of het ontbreken daaraan en kan ze helder uiteenzetten waar het mis of juist goed gaat. En wederom op een manier die we in het theater niet gewend zijn. Het gaat veel meer over energie en non-verbaal dan gebruikelijk en dit maakt de oplossing of zoektocht gek genoeg veel concreter en praktischer.

De positieve dingen die ze aansnijdt werken heel bevrijdend en geruststellend. Omdat het dingen zijn die er gewoon zijn of niet zijn, omdat je bent wie je bent en doet wat je doet. Ik ben enorm sceptisch van aard, maar door de concrete en praktische werkwijze van Wendy is er toch een voor mij heel waardevolle opening gekomen. Ik zou het fijn vinden om iemand als Wendy meer om me heen te hebben in het werken.