Ben je er klaar voor om jouw onbenutte mogelijkheden op het gebied van authenticiteit, lichaamstaal en presentatie te benutten? Of heb je één van de groepstrainingen gevolgd en wil je je verder verdiepen in het benutten van jouw authentieke kracht? Dan is de individuele begeleiding voor jou een uitkomst.

 

Wie je bent en wat je uitdraagt staat centraal

Jouw persoonlijke inbreng vormt het uitgangspunt van deze begeleiding. Alle thema’s op het gebied van authenticiteit, lichaamstaal en presentatie zijn van harte welkom. Je wens kan veelzijdig zijn en bijvoorbeeld gaan over het benutten van jouw potentieel op zakelijk en/of privégebied, het uitdragen/presenteren van jouw authenticiteit of het omgaan met een uitdagende situatie. We zorgen voor meer congruentie in jouw authenticiteit en lichaamstaal en zorgen dat deze twee elkaar versterken op de gebieden waar jij dat wenst.

 

Aandacht geven aan de onderstroom om jouw potentieel tot zijn recht te laten komen

We zorgen dat jouw eigenheid, potentieel en natuurlijke beweging beter tot zijn recht komen met betrekking tot de wens(en) die je inbrengt. Hierbij geven we aandacht aan de gebieden waar spanning, disbalans en weinig energie is, om plaats te maken voor eenheid in denken, voelen en doen.

 

Jouw lichaam als instrument

Je lichaam is onlosmakelijk verbonden met wie je bent en hoe je je voelt. De signalen van je lichaam kunnen je helpen om jouw authenticiteit te bevorderen. Ze beïnvloeden hoe je je van binnen voelt en wat je uitstraalt. Aandacht geven aan de kleinste spiertjes kan veel verschil maken. Om deze reden krijgt ook jouw lichaamstaal in deze begeleiding de aandacht.

 

Basisvaardigheden van acteren voor een waarachtige presentatie

Wil je op presentatiegebied meer verbinding met jezelf, de tekst, het gevoelsleven, de ander en het publiek genereren? Dan ontwikkelen we jouw persoonlijk repertoire aan basisvaardigheden van acteren. Door persoonlijke momenten en gevoelens te onderzoeken, zullen jouw mogelijkheden worden uitgebreid om met nóg meer authenticiteit te kunnen presenteren. Ervaring of affiniteit met acteren is hiervoor niet nodig.

 

Observatie van opname

Heb je als communicatieprofessional radio of TV opnames van jezelf? Dan beluister en/of bekijk ik deze voorafgaand en gaan we daar tijdens jouw begeleiding verder mee aan het werk.

 

Het aanbod en de begeleiding

Het aanbod en de aanpak zijn persoonlijk en ervaringsgericht. Ik zet diverse expertises vaak in combinatie met elkaar in. Dit maakt het aanbod anders dan anders. Het kan een combinatie zijn van dramatherapie, acteren, levensbeschouwing, lichaamswerk met fysieke aanraking (als dit prettig voor je voelt) en Iyengar yoga en opstellingen. Ik luister, kijk en voel mee met de grote lijnen, maar ook de kleinste details die ook het verschil kunnen maken. Juist de zaken die minder zichtbaar zijn krijgen de aandacht. Het bouwen van bruggen tussen de zaken die minder zichtbaar zijn (de onderstroom) en jouw bewustzijn, is de rode draad die door de begeleiding heen loopt.

 

Thema’s

Je kunt verschillende thema’s inbrengen voor de individuele begeleiding. Onder andere: zelfvertrouwen, lef, authenticiteit, verbinden, openheid, trouw zijn aan jezelf en dit uitdragen, het uitdragen/innemen van jouw rol/plek, luisteren naar jezelf, luisteren naar de ander, het houden van een presentatie/pleidooi/uitspraak, presenteren, persoonlijke gevoelens inzetten tijdens een presentatie, omgaan met een uitdagende situaties, vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de ander, oordelen, verbindend leiderschap, persoonlijke warmte, spontaniteit, flexibiliteit, harmonie, afstand en nabijheid, innerlijk conflict, ontspanning, binnen- en buitenkant, omgaan met lastig gedrag, relaties, energie, balans, eenheid in voelen denken en doen, lichaamshouding, lichaamstaal, spanning en disbalans in het lichaam, beweging, gezichtsuitdrukking, oogcontact, stemgebruik en hoe je staat, zit en loopt.

 

Resultaten

Na afronding van deze begeleiding:

 • Ervaar je een meer zelfverzekerde uitstraling.
 • Heb je meer energie en weet je hoe je deze energie kunt behouden.
 • Ervaar je meer eenheid, in bijvoorbeeld voelen denken en doen.
 • Ben je bewust op welke manier jouw potentieel nóg beter tot zijn recht kan komen en hoe jouw authenticiteit kan worden bevorderd.
 • Presenteer je op een manier die klopt bij wat je zegt en wie je bent.
 • Ben je bewust geworden van de signalen die jouw lichaam je geeft en de mogelijkheden die hierbij onbenut blijven.
 • Ervaar je meer bewustzijn, overzicht, duidelijkheid, openheid, vrijheid, alertheid en rust, ook met betrekking tot het thema of de casus die je inbrengt.
 • Heb je kunnen oefenen met een senior trainingsacteur en heb je jouw kwaliteiten kunnen uitbreiden in ervaringsgerichte werkvormen.
 • Weet je als opleider/ executive hoe je het potentieel en de authenticiteit van de ander kunt bevorderen.

 

Online / op locatie

De individuele begeleiding kan zowel op de locatie van het bedrijf als online plaatsvinden.

 

Duur

Je kunt kiezen:

 • Om als leidinggevende of HR-manager een eenmalige authenticiteit en uitstraling sessie voor medewerkers aan te bieden, met een duur van twee uur per sessie.
 • Voor een reeks van drie authenticiteit en uitstraling sessies van gemiddeld twee uur.

 

Contact

Ben je benieuwd wat Authentieke Kracht voor je kan betekenen? Neem gerust contact op. We maken dan een vrijblijvende belafspraak, waarin ik graag je wensen bespreek en je kunt kijken of een individuele begeleiding bij je past.